Επικοινωνήστε μαζί μας

  Miss World 2021

    /    /  Miss World 2021

  Miss World 2021 ανακηρύχθηκε η Miss Poland Karolina Biewleska

  Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2022, ξημερώματα ώρα Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε ο 70ος Miss World 2021, ενός από τους μεγαλύτερους Διεθνής Διαγωνισμούς Ομορφιάς παγκοσμίως, που μαζί με τα Σταρ Ελλάς Μις Ελλάς και Μις Γιανγκ έχουν συμπληρώσει τα 70 χρόνια παρουσίας! Η διοργάνωση έπειτα από την αναβολή που αναγκάστηκε να δώσει στη τελική φάση του διαγωνισμού το Δεκέμβριο, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανάμεσα στις υποψήφιες, επέστρεψε τον Μάρτιο στο εξωτικό παράδεισο του Puerto Rico, μαζί με τις 40 επιλαχούσες από τους προκριματικούς, προκειμένου να στέψει τη νέα διάδοχο της Τζαμαϊκανής Miss World 2020 Toni-Ann Singh.

  Miss World 2021 ανακηρύχθηκε η 23χρονη Karolina Biewleska από την Πολωνία, 1η αναπληρωματική Mis World 2021 ανακηρύχθηκε η Shree Saini από τις ΗΠΑ ενώ 2η αναπληρωματική στέφθηκε η Olivia Yace από την Ακτή Ελεφαντοστού!

  Η βραδιά εξελίχθηκε ανάμεσα σε καλεσμένους αλλά και πλήθος κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το στάδιο Coca Cola Coca-Cola Music Hall, San Juan προκειμένου να παρακολουθήσουν τη τελετή από τις γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί. Το πολυαναμενόμενο Miss World Final Show μεταδόθηκε παγκοσμίως σε περισσότερες από 100 χώρες, όπου οι θεατές παρακολούθησαν διαδικτυακά.

   Ήταν το 1989 όταν η Πολωνία κατέκτησε για 1η φορά τον πιο επίζηλο παγκόσμιο τίτλο, με την ανάδειξη της Ανέτα Κρεγκλίκα. Χθες, 32 χρόνια μετά, η χώρα τιμήθηκε για 2η φορά στην ιστορία της με τη κορυφαία αυτή διάκριση. Είναι βέβαιο πως ήταν μία προσπάθεια της διοργάνωσης να «σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας», να ανυψώσει το ηθικό της Ευρώπης και ιδιαίτερα των χωρών που συνδέονται στενά με τη μαστιζόμενη από το πόλεμο χώρα. Πράγματι, οι λέξεις “μια προσευχή για την ειρήνη” εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του show σε μια οθόνη πίσω από τις φιναλίστ. Ενώ νωρίτερα, οι διοργανωτές δημοσίευσαν ένα  βίντεο από τη Μις Ουκρανία του 2016, Ολεξάντρα Κουτσερένκο, όπου απηύθυνε έκκληση σε όλο τον κόσμο «να μας υποστηρίξουν, να κλείσουν τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία και να σώσουν τον κόσμο από μια πυρηνική καταστροφή», προσθέτοντας: «Η ειρήνη μας είναι η ειρήνη σας». Η Miss Ukraine 2021 Oleksandra Yaremchuk, η οποία δεν προκρίθηκε στον τελικό, ζει σύμφωνα με πληροφορίες στο μαστιζόμενο Κίεβο.

  Σε δήλωση που έκανε η διοργανώτρια κα Julia Morley, ανέφερε πως «Πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι! Ακόμα κι αν δεν φαίνεται  αρκετό το να ανάψουμε ένα απλό κερί, αν ανάψουμε όλοι μαζί από ένα κερί, μπορούμε να αλλάξουμε το κόσμο». Ανάβοντας συμβολικά περισσότερα από 7.000 κεριά απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να «ρίξουν το φως τους για την Ουκρανία».

  Μετά τη στέψη η Karolina Biewleska  συγκινημένη δήλωσε: «Όταν άκουσα το όνομά μου σοκαρίστηκα, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι τιμή μου που φοράω το στέμμα της Μις Κόσμος και ανυπομονώ να ξεκινήσω τα καθήκοντά μου.

  Η Καρολίνα εργάζεται ως μοντέλο, ενώ σπουδάζει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και θα ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές της με διδακτορικό. Είναι επίσης πολύ αφοσιωμένη στην εθελοντική εργασία με την οποία ασχολείται, παρακινώντας και άλλα άτομα να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Πράγματι, στα πλαίσια του φιλανθρωπικού έργου που έπρεπε να αναδείξει στο fast track του διαγωνισμού Beauty with a Purpose, η Καρολίνα περιέγραψε τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει κάθε εβδομάδα στην πόλη της το Λότζ. Πρόκειται για μία δράση που προσφέρει συνεχή βοήθεια σε άστεγους που βρίσκονται σε κρίση, καθώς επίσης ευαισθητοποιεί το κοινωνικό σύνολο για αυτό το πρόβλημα  καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό. Κάθε Κυριακή παρέχουν ζεστά γεύματα, πακέτα τροφίμων, ποτά, ρούχα, μάσκες, νομικές συμβουλές και επαγγελματική ιατρική υποστήριξη σε σχεδόν 300 άτομα που έχουν ανάγκη στη πόλη της.

  Η Σταρ Ελλάς 2021 Άννα Παυλίδου δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Μις Κόσμος Karolina Biewleska για τη νίκη της, με την ευχή να συνεργαστούν για το κοινό καλό της γειτονικής μας χώρας.

  Να θυμίσουμε πως δεν επιτράπηκε στην  Άννα Παυλίδου να ταξιδέψει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής εξαιτίας των αυστηρότερων μέτρων που  ανέκυψαν την τελευταία στιγμή εξαιτίας της επιδείνωσης της πανδημίας Covid – 19. Η ανακοίνωση των μέτρων έγινε γνωστή στην Άννα ενώ ήταν έτοιμη προς αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος.  

  Karolina Biewleska