Επικοινωνήστε μαζί μας

  Miss Universe 2015

    /    /  Miss Universe 2015

  Μία ιδιαίτερα επεισοδιακή χρονιά έμελλε να «ταράξει τα νερά» του δημοφιλή διαγωνισμού. Η αρχή έγινε αφότου, ως πρόεδρος της Αμερικής, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε περιοριστικούς όρους μετανάστευσης για τη Λατινική Αμερική, μετά τις οποίες η NBC Universal και η UniMás (ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του διαγωνισμού) αρνήθηκαν να μεταδώσουν τον διαγωνισμό Μις ΗΠΑ 2015 και ακύρωσαν τα δικαιώματά τους για το διαγωνισμό Miss Universe.

  Στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, η WME/IMG  (Endeavor Group Holdings) εξαγόρασε τον Οργανισμό Miss Universe ( o οποίος ανήκε στο D. Trump) και σε συνεργασία με το κανάλι Fox, το οποίο εξασφάλισε τα δικαιώματα προβολής του διαγωνισμού, ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του τελικού το τελευταίο μήνα της χρονιάς στο στο Λας Βέγκας. Πράγματι 80 υποψήφιες καλλονές από όλο τον κόσμο παρέλασαν στο stage του θεάτρου AXIS Planet Hollywood στις 20 Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να διεκδικήσουν το πολυπόθητο στέμμα.

  Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, τη βραδιά του τελικού ο παρουσιαστής Steve Harvey ανακοίνωσε ως νέα Miss Universe την Ariadna Gutiérrez από την Κολομβία για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα ζητώντας συγνώμη και λέγοντας πως το στέμμα ανήκει τελικά στη Μις Φιλιππίνες! Εξαιτίας αυτού του λάθους, η Paulina Vega Miss Universe 2014 μέσα σε κλίμα αμηχανίας αφαίρεσε το στέμμα από τη Μις Κολομβία και έστεψε τη Φιλιππινέζα Pia Wurtzbach. Το λάθος έμελλε να γίνει παγκόσμιο viral.

  Οι τίτλοι δόθηκαν ως εξής:

  Miss Universe  Philippines – Pia Wurtzbach

  1st Runner-Up Colombia – Ariadna Gutiérrez

  2nd Runner-Up United States – Olivia Jordan

  Τη χώρα μας εκπροσώπησε η Σταρ Ελλάς 2015 Μικαέλα Φωτιάδη.