Επικοινωνήστε μαζί μας

  Image Alt
  Our Actions

  ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

  Άννα Παυλίδου

  Τα Σταρ Ελλάς Μις Ελλάς Μις Γιανγκ στηρίζουν το έργο της Fabric Republic στο προσφυγικό πρόβλημα της Ουκρανίας

  Ο θεσμός των καλλιστείων Σταρ Ελλάς Μις Ελλάς Μις Γιανγκ ως ένας ζωντανός οργανισμός παρακολουθεί και συμπάσχει στην τραγωδία που εκτυλίσσεται αυτό το διάστημα στη γειτονική μας χώρα την Ουκρανία.

  Θέλοντας να αναλάβει τη κοινωνική ευθύνη που του αναλογεί ανέλαβε δράση δια της φετινής αντιπροσώπου του, τη Σταρ Ελλάς Άννα Παυλίδου. Σε 1η φάση, συνεργαζόμενοι με τη μη κερδοσκοπική κυβερνητική οργάνωση Fabric Republic προσκαλέσαμε όλους σε έκτακτη έκκληση για είδη ρουχισμού πρώτης ανάγκης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Μετά την πρώτη αποστολή της οργάνωσης στα σύνορα της Πολωνίας με Ουγγαρίας η ομάδα εθελοντών πέρασαν από τη πόλη της Άννας, τη Θεσσαλονίκη για να συλλέξει πλήθος δωρεών που η Άννα είχε την ιδέα να διαδώσει με κάθε δυνατό τρόπο και να συγκεντρώσει στην επιχείρηση που διατηρούν οι γονείς της στο πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

  Το έργο της Άννα θα συνεχιστεί για όσο υπάρχει ανάγκη γιατί ‘Μία μικρή πράξη μπορεί να χαρίσει μία μεγάλη ελπίδα!

  Η συνεχόμενη υποστήριξη των καλλιστείων στη FR στοχεύει όχι μόνο στο να δείξει το δρόμο στους νέους προς την ανάγκη προσφοράς, αλλά να ενθαρρύνει την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανάπτυξη της ανθρωπιστικής συνείδησης της κοινωνίας μας.

  Το πρόγραμμα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υλοποιείται από την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και εργάζονται άτομα από ευάλωτα κοινωνικά στρώματα μέσω του προγράμματος «Στέγαση κι Επανένταξη». http://www.fabricrepublic.gr/

  Recycle-ZeroWaste By Fabric Republic

  NO EMPTY CLOTHES – Fabric Republic για μια Zero Waste πραγματικότητα

  Τα Σταρ Ελλάς δίνοντας έμφαση στη δύναμη της προσφοράς ενημερώθηκαν για τη πολυδιάστατη δράση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Fabric Republic και συνέβαλλαν με ενθουσιασμό στην επιδίωξη των σκοπών της.

  H Fabric Republic είναι ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες της κοινωνίας μας και με ουσιαστικό τρόπο συνδράμει μέσω φορέων αλληλεγγύης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από καθαρά κλινοσκεπάσματα και σε καλή κατάσταση χρησιμοποιημένο ρουχισμό. Παράλληλα συμβάλλει αποτελεσματικά στην αξία της ανακύκλωσης με την επαναχρησιμοποίηση τους, αποσυμφορίζοντας ουσιαστικά το σύστημα αποβλήτων και συρρικνώνοντας την επιβάρυνση των φυσικών πόρων.

  `Τίποτα χαμένο στα σκουπίδια` λοιπόν – ένα μήνυμα που οι φετινές εκπρόσωποι των καλλιστείων μέσα από δράσεις προβολής και προώθησης φρόντισαν να διαδώσουν. Ειδικότερα, στις 18 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης η Σταρ Ελλάς Άννα Παυλίδου και η Μις Ελλάς Κατερίνα Πασαλάρη επισκέφθηκαν ένα από τα check point της FR, αυτό της ελληνικής εταιρίας Body Talk και με το δικό τους τρόπο έδειξαν πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση όχι μόνο στα γενικής χρήσης απόβλητα αλλά και σε αυτή των ρούχων. Μέσα από ένα διαδραστικό βίντεο έθιξαν την επιτακτική ανάγκη για μία συλλογική ανάπτυξη κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης για μια Ζero Waste ελληνική πραγματικότητα.
  Μετά από αυτό, οι δύο εστεμμένες βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις συγκομιδής και αναδιανομής της FR στη Ν. Φιλαδέλφεια της Αθήνας όπου ξεναγήθηκαν από τον επικεφαλής κ. Τάκη Γεωργή στο χώρο της συλλογής, καθαρισμού και αναδιανομής ρούχων και παρακολούθησαν από κοντά step by step το σύστημα εργασίας που ακολουθούν οι εθελοντές εργαζόμενοι.

  Η συνεχόμενη υποστήριξη των καλλιστείων στη Fabric Republic στοχεύει όχι μόνο στο να δείξει το δρόμο στους νέους προς την ανάγκη προσφοράς, αλλά να ενθαρρύνει την κοινωνική αλληλεγγύη και να αναπτύξει την οικολογική συνείδηση της κοινωνίας μας.

  Το πρόγραμμα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υλοποιείται από την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και εργάζονται άτομα από ευάλωτα κοινωνικά στρώματα μέσω του προγράμματος «Στέγαση κι Επανένταξη». http://www.fabricrepublic.gr/

  Άννα Παυλίδου - Κατερίνα Πασαλάρη

  THANAL – a shade of a new hopes and aspirations

  Η χρονιά του 2018 ήταν μία διαφορετική χρονιά για τα καλλιστεία. Έπειτα από 7 χρόνια μη τηλεοπτικής στέγης φιλοξενήθηκαν από το κανάλι του Makedonia TV θυμίζοντας στο κοινό του τις ημέρες της αίγλης και της παλιάς δόξας. Οι αποστολές στους διεθνείς διαγωνισμούς υπήρξαν άρτια προετοιμασμένες και ανάμεσα σε όλα αυτά ο θεσμός των καλλιστείων είχε αναλάβει μία πρωτότυπη πρωτοβουλία όσον αφορά την ανθρωπιστική του δράση. Η έμπνευση προήρθε από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ιδρύματος Thanal στην Αθήνα στα πλαίσια της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για το φτωχό πληθυσμό της νοτιοδυτικής Ινδίας μέσω των πρεσβειών της χώρας.

   
  Στη πόλη Κεράλα έχει χτιστεί από δωρεές ένα σύγχρονο άσυλο που σκοπό έχει την περίθαλψη μη προνομιούχων άρρωστων ανθρώπων σε ειδικούς χώρους φροντίδας από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μία ανάσα ανθρωπιάς και ζωής σε μία κοινωνία ανθρώπων που μαστίζονται από βασικές ελλείψεις σε θέματα τροφής, ιατρικής περίθαλψης και εκπαίδευσης.
  Οι εστεμμένες Σταρ Ελλάς 2018 Ιωάννα Μπέλλα και η Μις Ελλάς 2018 Μαρία Λεπίδα συμμετείχαν ως πρέσβειρες σε δράσεις ώστε να κάνουν γνωστή την ανάγκη υποστήριξης του ιδρύματος αυτού του οργανισμού. Παρόλο που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στη μακρινή Ινδία, τα αποτελέσματα της δράσης τους υπήρξαν ενθαρρυντικά.


  Στα βίντεο αποτυπώνεται η ευγνωμοσύνη του Προέδρου Dr. Drish του Daya Rehabilitation Trust προς τις δύο Διεθνείς Πρέσβειρες Καλής Θέλησης του ιδρύματος, στις οποίες απονεμήθηκε και από ένα βραβείο.

  1. Ιωάννα Μπέλλα

  A PLACE TO CALL HOME

  The Malayalam word Thanal means ´shade´. Its metaphoric connotations range from shelter to abode to asylum. THANAL, managed by Daya Rehabilitation Trust runs socially benevolent initiatives for the welfare of the poor and underprivileged, and to help empower and grow healthy, dignified, and informed communities in the region.

  Thank you Ioanna Bella | Star Hellas 2018, for being our International Goodwill Ambassador.

  A PLACE TO CALL HOME

  The Malayalam word Thanal means ´shade´. Its metaphoric connotations range from shelter to abode to asylum. THANAL, managed by Daya Rehabilitation Trust runs socially benevolent initiatives for the welfare of the poor and underprivileged, and to help empower and grow healthy, dignified and informed communities in the region. 

  Thank you, Maria Lepida, | Miss Hellas 2018, for being our International Goodwill Ambassador.

  2. Μαρία Λεπίδα