Ύμνος στην εκκεντρικότητα, το ντεφιλέ Louis Vuittοn

 
 
Ωδή στην εκκεντρικότητα, το ντεφιλέ Louis Vuittοn στο Ίδρυμα Maeght

Κεντρική επιλογή η κοκκινομάλλα Βρετανίδα Γκρέις Κόντινγκτον, παγκόσμια μορφή της μόδας, της οποίας ο σχεδιαστής θέλησε να υμνήσει την «εκκεντρικότητα».
Εκκεντρικότητα είναι ο καθορισμός της δικής της προσωπικότητας, είναι ο συνδυασμός πραγμάτων με έναν μοναδικό τρόπο. Για μένα, η Γκρέις εκπροσωπεί μια μορφή εκκεντρικότητας με το γεμάτο αυτοπεποίθηση στιλ της. Πρώην μοντέλο στο Λονδίνο των “swinging sixties”, στη συνέχεια δεξί χέρι της Άννας Γουίντουρ στο αμερικανικό Vogue, η 77χρονη Κόντιγκτον δημιούργησε γι’ αυτήν την κολεξιόν μια σειρά από αξεσουάρ πάνω στα οποία οι γάτες και οι σκύλοι που ζωγράφισε μπερδεύονται με το διάσημο μονόγραμμα.

 

Την ίδια εντυπωσιακή κώμη είχαν αρκετά μοντέλα στο ντεφιλέ, των οποίων τα ρούχα αντανακλούσαν την εξέλιξη του στυλ, τα μοντέλα φορούσαν ψηλές αδιάβροχες μπότες με χονδρή και καμπύλη σόλα μοιάζοντας με ηρωίδες ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Η κοκκινομάλλα Βρετανίδα επίσης ενέπνευσε τη μουσική του ντεφιλέ. Αποσπάσματα από τα απομνημονεύματά της διάβασε η ηθοποιός Τζένιφερ Κόνελι, η οποία ήταν ανάμεσα στις διασημότητες που παρακολούθησαν το ντεφιλέ, όπως η Έμα Στόουν, η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η Λεά Σεϊντού.

https://www.vogue.com/fashion-shows/resort-2019/louis-vuitton/slideshow/collection